خواص قهوه و روش تهیه آن

COFFEE قهوه چیست ؟

قهوه بصورت میوه از درخت قهوه چیده میشوداین میوه طی فرآوری های مختلف  بودادگی،آسیاب و … به فنجان می رسد.میوه قهوه دارای گونه های متفاوتی است که خصوصیات هرگونه با دیگری متفاوت است .مرسوم ترین این گونه ها عربیکا و ربوستا که عربیکا گونه خوش عطرتر و تلخی کمتر ، ربوستا گونه تلخ تر و کم عطر تر نسبت به عربیکا است.

روش تهیه قهوه با فرنچ پرس وینتج

روشهای بسیاری برای تهیه‌ی یک قهوه خوب در منزل وجود دارد . یکی از آسان ترین آنها تهیه‌ی قهوه با استفاده از یک قهوه ساز استوانه‌ای است که دستگاه ” فرنچ پرس وینتج ” می‌باشد.در اینجا مراحل تهیه قهوه را بصورت کامل بررسی میکنیم :

مرحله اول : به مقدار مناسب آب در کتری خود بریزید و آن را روی منبع حرارتی قرار دهید . پس از جوش آمدن آب ، حدود ۳۰  ثانیه صبر کنید تا دمای آب تقریبا به ۹۶ درجه سانتیگراد برسد.

مرحله دوم: حدود یک چهارم محفظه قهوه ساز وینتج را آب جوش بریزید ، درب آن را گذاشته و برای چند لحظه آب را درون دستگاه بچرخانید و آن را خالی کنید . این کار باعث می‌شود بدنه‌ی دستگاه شما اندکی گرم شده و کاملا تمیز شود.

مرحله سوم: دانه قهوه مورد نیاز خود را ( با توجه به دستورالعمل ابتدای آموزش ) وزن کنید و توسط دستگاه آسیاب قهوه ، آسیاب کنید . درجه آسیاب پودر قهوه مناسب قهوه ساز فرنچ پرس وینتج  ، باید زبر باشد . ( اگر از پودر قهوه استفاده می‌کنید ، این مرحله را نادیده بگیرید.)

مرحله چهارم: قهوه آسیاب شده را درون محفظه دستگاه ریخته و آن را کمی تکان دهید تا بصورت منظم در کف ظرف قرار بگیرد.

مرحله پنجم:  آب جوش را روی قهوه آسیاب شده بریزید و حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید . در این مرحله آب داغ  ‎‌باعث میشود گازهای محبوس شده مانند کربن دی اکسید در پودر قهوه آزاد شوند و عطری بینظیر بوجود بیاید.

 

مرحله ششم: توسط قاشق یا همزن دستی برای چند لحظه به آرامی قهوه را هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله هفتم: نصف آب جوش را که از قبل باقی مانده روی قهوه بریزید . کلاهک فرنچ پرس وینتج  را به نحوی که پیستون آن بالا باشد ، روی محفظه قرار دهید . اجازه دهید قهوه به مدت ۴ تا ۶ دقفیقه خیس بخورد.

 

مرحله هشتم: پیستون را به آرامی به سمت پایین فشار دهید ، تا جایی که توسط فیلتر ، تفاله قهوه و قهوه از هم جدا شوند . قهوه را فورا درون فنجان بریزید پس از آماده شدن قهوه ، سریعا آن را از محفظه خارج کنید ، اگر این کار را با تاخیر انجام دهید باعث می‌شود طعم اصلی قهوه‌ی شما از بین برود و مزه تلخ تری بدهد.همچنین پس از تهیه‌ی‌ قهوه ، حتما قهوه ساز وینتج خود را تمیز بشویید و در هنگام استفاده بعدی قسمت های مختلف آن را بررسی کنید و اگر کاملا تمیز نبود مجددا آن را بشویید و سپس تهیه‌ی قهوه‌ی خود را شروع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *